Verslagje MCA Clubtrial 9 Oktober 2016

Eindelijk was het dan zover. Na de overweldigende opkomst en de schitterende 2 daagse van de Plonkers Pleasure Trial van het weekend 1 en 2 oktober, was dit de eerste MCA clubtrial op het nieuwe terrein.

Op deze zelfde dag, 9-10-2016, was ook de Vintage motorcross van Vintage Motocross Club Nederland. Het rennerskwartier was dan ook helemaal vol. Gelukkig was er een stukje parkeerterrein afgezet voor de triallisten zodat deze vlak bij de ingang naar het trial terrein konden parkeren.

Het weer was schitterend met een zonnetje er bij. We hadden wederom 5 gevarieerde nonstops uitgezet op het nieuwe terrein. Alles was dus voor iedereen nieuw. Ook voor de uitzetters was het een uitdaging om in 2 uur tijd, 5 Nonstops met 6 verschillende kleur sporen uit te zetten op het nieuw terrein, en de verleiding te kunnen weerstaan om niet elke helling, afdaling, opstap, greppel te willen gebruiken.

De Nonstops kende toch zo hun eigen moeilijkheden, o.a. korte bochtjes draaien, los zand, hellinkje, afdaalinkje etc.. Aan het eind van de ochtend waren er 38 controle kaarten ingeleverd. Eigenlijk waren het 39 kaarten, maar Willem Thijsen had 2 controle kaarten ingeleverd een blauwe en een groene, hij heeft alle Non-stops zowel in blauw en blauw+ (Groen) gereden. Helaas voor Willem heb ik alleen de groene kaart in de uitslag opgenomen.

Herman Leunen (sr) heeft op deze dag extra z’n best gedaan, want hij reed ook mee met de Vintage Motocross en heeft tussen door ook nog een onze MCA clubtrial mee gereden. Herman moet wel een ijzeren conditie hebben om dit allemaal te volbrengen. Ook waren er diverse niet MCA leden die met onze clubtrial mee hebben gereden. Eén er van was Wim Boerefijn , de vliegende verslaggever van “NoppenNieuws” die, op de 2e dag, zondag, van de Plonkers Pleasure Trial diverse foto’s heeft gemaakt en een verslagje zal plaatsen in het volgende nummer van “Noppennieuws”. We hopen uiteraard dat deze nog niet MCA leden vaker komen trialen en lid zullen worden.

Ook de kantine was open en hier was het een gezellige drukte. Met dit mooie weer kon het ook niet anders, dat iedereen met een glimlach rond reed.

Alle opbouwers, opruimers, triallisten en toeschouwers bedankt.

Voor uitslag dagklassement MCA clubtrial 09-10-2016 klik hier.

Voor tussenstand MCA clubtrial kampioenschap 2016 klik hier.

De volgende MCA clubtrial is op zondag 6-11-2016 aanvang 10.00 uur.

Pé Geurtsen