Aanleg nieuwe crossbaan Arnhem in volle gang

Ondanks het feit dat er de laatste jaren verschillende crossbanen hebben moeten sluiten, wordt er in Arnhem een compleet nieuwe motorcrossaccommodatie gebouwd. Het circuit in Arnhem wordt de nieuwe baan van MAC Harskamp.

De sleutel van het gebied is pas twee weken in het bezit van Dik van Wikselaar, de man achter de schermen en al meer dan dertig jaar betrokken bij MAC Harskamp.

‘’Ik ben hier al jaren mee bezig geweest om alles met de gemeente en provincie goed te regelen. Gelukkig kunnen we nu aan het werk en proberen we de volledige accommodatie in september af te hebben. In september viert MAC Harskamp ook haar vijftig jarig bestaan en dit willen we tegelijk met de opening van het circuit vieren’’: vertelt Dik van Wikselaar.

Twee weken geleden zag je nog niets van een crossbaan maar dat is nu al anders. Graafmachines en shovels hebben ervoor gezorgd dat de rij-lijn er al in ligt. Uiteraard moet er nog veel gebeuren maar het begin is er. Als de baan helemaal af is, zal deze zo’n 1750 meter lang zijn.

‘’Toen ik vorige week maandag met Dik ging kijken zagen we alleen maar heide en een grote berg met zand. Toen ik vandaag terug kwam stond ik er toch wel versteld van wat ik zag. Er is al een heel hekwerk om het circuit gemaakt en je kunt nu al duidelijk zien waar het circuit komt te liggen. Niet alleen de ruimte van het circuit is groot maar ook is er een hele ruime parkeerplaats waar ook makkelijk veel grote teamtrucks kunnen parkeren. Ik ken Dik al lang maar ik heb hem nog nooit iets half zien doen, dat zal dus ook nu niet het geval zijn’’: aldus een onder de indruk zijnde Arno van den Brink.

In eerste instantie zal het circuit vanaf september geopend zijn op de woensdagen, zaterdag en de zondagen. Meer dan tien keer per jaar mag er dan een weekend georganiseerd worden, wat wil zeggen dat er overnacht mag worden. Ook aan het publiek is gedacht want door middel van tunnels kunnen zij aan de binnenkant van het circuit kijken. Daarnaast is het circuit volgens de KNMV normen aangelegd waardoor er ook in de toekomst grotere wedstrijden georganiseerd kunnen worden.

‘’Uiteraard willen we graag in de toekomst grotere wedstrijden gaan organiseren maar onze eerste focus is om alles eerst goed voor elkaar te hebben zodat er goed getraind kan worden en we alvast wat kleinere wedstrijden kunnen organiseren. We bekijken alles stap voor stap en dan gaan we zien wat de toekomst brengt’’: aldus van Wikselaar.